24-25 oktober 2020: Workshop Brandenburgs Concert

De nog jonge stichting Klavecimbel in Fusion organiseert in het weekend van 24-25 oktober 2020 een workshop voor gevorderde (amateur) strijkers.  Gedurende twee dagen wordt samen het Brandenburgs Concert no 3 ingestudeerd en vervolgens afgesloten met een uitvoering. Strijkinstrumentalisten uit de wijde omgeving zijn van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen.

2020-01-12KlavecimbelinFusion-18Repetities en concert zullen plaatsvinden in het Gelderse Renkum in Cultuurzaal Doelum. Annette Veltkamp van T2muziek leidt de workshop en het orkest vanachter het onlangs aangeschafte Mietke klavecimbel.

Annette heeft er zin in: “Na een periode van muzikale droogte als gevolg van corona, is samen musiceren weer een verademing! Dit mooie stuk muziek van barokcomponist Johannes Sebastiaan  Bach is een mooie uitdaging om in een weekend samen zo goed mogelijk op de planken te zetten. Er is plaats voor 9 violisten, 3 altviolisten, 3 cellospelers en één contrabassist.” NB: op dit moment zijn we vooral op zoek naar altviolisten en een contrabassist!

De kosten voor deelname aan dit project zijn 60 euro, inclusief koffie/thee en bladmuziek. Annette: “Een paar weken voor de workshop krijgen de deelnemers de bladmuziek per mail toegestuurd. Er wordt verwacht dat iedereen zijn partijen kan spelen als de workshop begint. De tijd die we hebben om samen te werken, willen we graag besteden aan interpretatie van het stuk en het samenspelen.”

Annette verwacht geen problemen door corona: “Omdat dit concert alleen voor strijkers is en de cultuurzaal in Doelum ruim genoeg is, zullen we geen last hebben van eventuele corona-restricties, een nieuwe lockdown daargelaten natuurlijk.”

De bedoeling is van Barok aan de Rijn een jaarlijks terugkerend evenement te maken, waarbij in de toekomst wellicht ook barokke koorwerken aan de beurt kunnen komen.

Lees verder voor meer informatie en om u aan te melden:

Meer informatie / aanmelding

Het derde Brandenburgse Concert is een stuk voor strijkorkest met continuobegeleiding. De indeling van het strijkorkest is origineel: 3 verschillende vioolpartijen, 3 verschillende altvioolpartijen, 3 cello’s en een continuopartij, waarbij de bas van het klavecimbel verdubbeld kan worden door een contrabas. De partijen zijn min of meer gelijkwaardig en voor iedereen een geweldige uitdaging.

De bedoeling is dit stuk in een weekend zo goed te krijgen dat we aan het eind van de zondagmiddag een presentatie kunnen geven, wellicht aangevuld met een paar andere bekende stukken als The Queen of Sheba van Händel in een bewerking voor alleen strijkers.

Programma

De definitieve start- en concerttijden worden nog bekend gemaakt.

Inschrijven

Aanmelden kan via infusionklavecimbel@gmail.com. Bij inschrijving graag uw naam en het instrument dat u bespeelt, vermelden.

Kosten

€ 60,00 per persoon. Koffie, thee en wat lekkers zijn inbegrepen. Lunch zelf meenemen of te verkrijgen in de kantine van Doelum.

Locatie

De Cultuurzaal van Doelum, Hogenkampseweg 45, 6871 JK Renkum

Advertentie