Over Klavecimbel in Fusion

De stichting Klavecimbel in Fusion werkt aan de comeback van het klavecimbel. In de tijd van Bach en Mozart was het klavecimbel enorm populair in de koningshuizen van die tijd. De stichting klavecimbel in Fusion wil het klavecimbel afstoffen en weer hip en eigentijds maken. Wij willen laten zien dat het klavecimbel ook prima in staat is om in de moderne tijd een rol te spelen. Ja, dat het zelfs mee kan doen met de moderne muziek van nu. Door het te combineren met moderne instrumenten en diverse muziekstijlen krijg je hele verrassende klanken.

Sinds 11 februari 2019 is de stichting de gelukkige bezitter van een mooi tweedehands instrument van Jan Kalsbeek. Dit klavecimbel, gebouwd in 1992 in Zutphen, is jarenlang het bezit geweest van een liefhebber. De laatste paar jaar heeft het instrument helaas werkloos in huis gestaan. Het moet, om tot zijn volle recht te komen, gereviseerd worden. Ook is een hoes om het instrument bij transport te beschermen noodzakelijk. Hiervoor hebben we nog € 2000,00 nodig.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Rabobank hebben de aanschaf van het instrument mogelijk gemaakt, daar zijn we heel blij mee. Voor de kosten van revisie en de hoes hebben we donaties nodig van iedereen die muziek en met name het klavecimbel een warm hart toedraagt. Zie onder button ‘doneer’ hoe u kunt helpen.

 
http://www.t2muziek.nl/


http://www.jankalsbeek.nl/

 

Advertentie