Workshop Barok aan de Rijn 2021 voor strijkers

De stichting Klavecimbel in Fusion organiseert in het weekend van 23-24 oktober 2021 een workshop voor gevorderde (amateur) strijkers. Gedurende twee dagen worden een paar mooie stukken ingestudeerd en vervolgens afgesloten met een uitvoering. Strijkinstrumentalisten uit de wijde omgeving zijn van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Let op: op dit moment is er alleen nog plek voor ervaren violisten en altviolisten.

Repetities en concert zullen plaatsvinden in het Gelderse Renkum in Cultuurzaal Doelum. Annette Veltkamp van T2muziek leidt de workshop en het orkest vanachter het door de stichting aangeschafte Mietke klavecimbel.

Repertoire

“We spelen Vivaldi’s vier jaargetijden en Kees Hilhorst zal als solist optreden”, vertelt Veltkamp enthousiast. “Dit belooft alvast een heel mooi item te worden met een solist van dit kaliber! Het tweede stuk betreft (delen) uit de derde orkestsuite van Bach. Dit werk is oorspronkelijk voor strijkers alleen, later heeft Bach blazers toegevoegd. Een uitvoering met alleen strijkers is dus helemaal legitiem.

Annette heeft er zin in: “Vorig jaar trapten we af met een eerste workshop. Dat was een succes maar vanwege corona konden we niet optreden voor publiek. Ik hoop dat we ook nu weer met een mooie club mensen een weekend lekker musiceren en afsluiten met een mooi concert voor vrienden en bekenden. Na weer een periode van muzikale droogte hebben zijn we daar allemaal aan toe!”

De kosten voor deelname aan dit project zijn 85 euro, inclusief koffie/thee en bladmuziek. Een paar weken voor de workshop krijgen de deelnemers de bladmuziek per mail toegestuurd. Er wordt verwacht dat iedereen zijn partijen kan spelen als de workshop begint. De tijd om samen te studeren wordt vooral besteed aan interpretatie van het stuk en het samenspelen.

De bedoeling is van Barok aan de Rijn een jaarlijks terugkerend evenement te maken, waarbij in de toekomst wellicht ook barokke koorwerken aan de beurt kunnen komen.

Voor meer informatie en voor inschrijving zie hieronder.

Programma

De definitieve start- en concerttijden worden nog bekend gemaakt.

Inschrijven

Aanmelden kan via infusionklavecimbel@gmail.com Bij inschrijving graag uw naam en het instrument dat u bespeelt, vermelden.

Kosten

€ 85,00 per persoon. Koffie, thee en wat lekkers zijn inbegrepen. Lunch zelf meenemen of te verkrijgen in de kantine van Doelum.    

Locatie

De Cultuurzaal van Doelum, Hogenkampseweg 45, 6871 JK Renkum